Γνώμες Αποφοίτων

Κωνσταντίνου Ευάγγελος

   Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, αρκετά οργανωμένο, δεν μένει πίσω στις εξελίξεις της τεχνολογίας ενώ τα μαθήματα αναλύουν το θέμα σε βάθος (π.χ. Ευρυζωνικά Δίκτυα και Ασφάλεια ηλεκτρονικού εμπορίου καλύπτουν πλήρως το αντικείμενο). Οι καθηγητές είναι συνεργάσιμοι και δίπλα σε όποιο πρόβλημα προκύψει.

 

Κουτρούλης Χριστόδουλος

   Επέλεξα το μεταπτυχιακό «Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα», για να κάνω αλλαγή καριέρας.  Έχοντας προσπαθήσει επί χρόνια να εισέλθω στον κλάδο των Προγραμματιστών μόνο με το πρώτο πτυχίο μου (Ηλεκτρονικού), δεν μου είχε δοθεί ποτέ ευκαιρία ούτε για ακρόαση.
   Όμως, αφού ολοκλήρωσα μόλις το Α’ εξάμηνο στα «Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα», ξεκίνησα να δέχομαι θετική ανταπόκριση από την αγορά και να με καλούν για συνεντεύξεις συχνά. Μάλιστα, την πρώτη μου δουλειά ως προγραμματιστής την βρήκα ενώ ήμουν ακόμα στο Β’ Εξάμηνο, με την ευγενική διαμεσολάβηση ενός από τους καθηγητές του μεταπτυχιακού. Λίγο καιρό αργότερα βρέθηκα να εργάζομαι ως προγραμματιστής στον τραπεζικό τομέα και αφού αποφοίτησα από το ΠΜΣ, έγινα δεκτός ως προγραμματιστής στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης μιας καταξιωμένης ευρωπαϊκής εταιρείας. 
   Η διδασκόμενη ύλη στο ΠΜΣ αναπτύσσει αρκετές δεξιότητες, οι οποίες είναι πολύ επιθυμητές στον κλάδο του ενδιαφέροντος μου. Έμαθα πως φτιάχνονται διαδικτυακές εφαρμογές με διάφορες γλώσσες προγραμματισμού (όπως Java, PHP), πως δίνεται έμφαση στην ασφάλεια τους, πως φτιάχνονται εφαρμογές για Android και πως το Android μπορεί να επικοινωνεί με εξωτερικές συσκευές. Πήρα πολλές ακόμα γνώσεις γύρω από τα δίκτυα, την κινητή τηλεφωνία και τη βιομηχανία, οι οποίες είναι χρήσιμες για οποιοδήποτε άνθρωπο της τεχνολογίας ή είναι πολύτιμές βασικές γνώσεις αν το αντικείμενο του επαγγελματία είναι ένα από αυτά.
    Οι καθηγητές του ΠΜΣ, ήταν πάντα προσιτοί και πρόθυμοι να υποστηρίξουν τους φοιτητές, με ευγένεια και υπομονή και μας αντιμετώπιζαν σαν ίσους-συναδέλφους τους. Υπήρχε οργάνωση και συντονισμός μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα Moodle, υπήρχε συνέπεια και πρόγραμμα, αλλά υπήρχε και κατανόηση προς τους επαγγελματίες και οικογενειάρχες.
   Ως απόφοιτος και επαγγελματίας προγραμματιστής πια, θυμάμαι με νοσταλγία το χρόνο που πέρασα στις αίθουσες του μεταπτυχιακού και νιώθω πολύ τυχερός για την εύστοχη επιλογή μου και για τους δρόμους τους οποίους, με βοήθησε αυτό να ανοίξω.

 

Αρχοντής Αντώνης

   Τα γνωστικά αντικείμενα του Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών είναι επίκαιρα και ενδιαφέροντα. Η θεματική ενότητα του Android σε συνδυασμό με το Arduino δημιουργεί νέο τρόπο αντίληψης της χρήσης των μικροσυσκευών σε καθημερινό επίπεδο. Η θεματική ενότητα του E-Commerce μαζί με τις ενότητες των Δικτύων καλύπτουν τις ανάγκες για την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπορικής εφαρμογής. 
   Ο τρόπος αντιμετώπισης των γνωστικών αντικειμένων από τους διδάσκοντες είναι τέτοιος που βοηθά τους σπουδαστές στην ανάπτυξη πρωτόλειων και καινοτόμων εργασιών σε κάθε θεματική ενότητα, προωθώντας ταυτόχρονα την ακαδημαϊκή έρευνα με την στόχευση στην αγορά.

 

Σπίνουλας Αναστάσιος

   Η ένταξη μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα», τεκμηρίωσε και ολοκλήρωσε τις γνώσεις μου, σε ένα μεγάλο βαθμό και με βοήθησε στον ουσιαστικό τρόπο σκέψης προς την επίλυση τεχνικών προβλημάτων, ιδιαίτερα  σε τομείς που δεν ειδικευόμουν πριν το πρόγραμμα.
  Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μου, αλλά και στους ανθρώπους που ήταν η αιτία για την δημιουργία αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος.

 

Μάρκελλος Ανδρέας

   Τα περισσότερα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος ήταν πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα για τα δικά μου κριτήρια. Ήρθα σε πρώτη επαφή με τον Arduino και τον προγραμματισμό για Android τα οποία μου άρεσαν πολύ και θα ασχοληθώ με αυτά και στο μέλλον. Επίσης η ενασχόληση με php, javascript, html, c και java αναβάθμισαν τις γνώσεις μου στον προγραμματισμό. Πολύ ενδιαφέροντα μου φάνηκαν και ότι κάναμε για τα δίκτυα τα οποία είναι χρήσιμα και στον εργασιακό μου χώρο. Είμαι ευχαριστημένος και από όλους τους καθηγητές καταρχάς για την επάρκειά τους στο γνωστικό αντικείμενο των μαθημάτων τους, αλλά και για την προθυμία τους για βοήθεια όποτε είχα απορίες.

 

Αλωνεύτη Μαριλένα

  Οι γνώσεις που αποκόμισα από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου την έννοια «Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα» και με βοήθησαν κατά πολύ στην επαγγελματική μου αποκατάσταση.
  Από τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα του μεταπτυχιακού είναι τα: Ανοικτό Λογισμικό Android ,Εφαρμογές Ανοικτού Λογισμικού-Υλικού (Android με Arduino και Raspberry-pi), Προηγμένη Διαχείριση Δικτύων, Ευρυζωνικά Δίκτυα και Κατασκευή και Ασφάλεια Διαδικτυακών Εφαρμογών. Ώντας, ήδη, απόφοιτη του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, οι γνώσεις μου πάνω στα δίκτυα και στην ασφάλεια των διαδικτυακών εφαρμογών εμπλουτίστηκε αρκετά και απέκτησα νέες γνώσεις στο κομμάτι του Android Development και στη χρήση του Arduino, δύο αντικείμενα με τα οποία δεν είχα ξανά επαφή αλλά σίγουρα θα ασχοληθώ στο μέλλον, εύχομαι και επαγγελματικά.
  Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ατού του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι οι καθηγητές, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα προσιτοί και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν καθώς και να στηρίξουν όλους τις φοιτητές όχι μόνο στις απορίες ή στις τυχόν δυσκολίες τους αλλά και στο κομμάτι εύρεσης εργασίας.

 

Τζαβάρα Βασιλική

  Το μεταπτυχιακό αυτό ήταν για εμένα πραγματική μύηση στο χώρο της Πληροφορικής καθώς το αντικείμενο προπτυχιακών σπουδών μου δεν ήταν συναφές με τον τομέα της Πληροφορικής. Οι γνώσεις που έλαβα ήταν ποικίλες σε ένα ευρύ φάσμα νέων τεχνολογιών. Η συμβολή των άρτια καταρτισμένων διδασκόντων ήταν καθοριστική σε όλη αυτή την προσπάθεια σεβόμενοι τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις των φοιτητών.
  Η συνεργασία φοιτητών και καθηγητών αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία. και αναδείχθηκε ότι η οργάνωση του ΠΜΣ ήταν ορθά σχεδιασμένη και πλήρως λειτουργική. Σας ευχαριστώ!!!

 

Καρυστινός Παντελής

  Είμαι στον χώρο της πληροφορικής κοντά 20 χρόνια. Οι εμπειρίες που έχω από τον χώρο είναι κατεξοχήν προσωπική ενασχόληση και προσπάθεια διότι προέρχομαι ως προπτυχιακός από διαφορετικό κλάδο. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα μου πρόσφερε πραγματικά το λάκτισμα εκείνο στο να αξιοποιήσω σωστά και να προσθέσω ακόμη περισσότερα σε αυτά που γνώριζα.
  Το εκπαιδευτικό προσωπικό ήταν πλήρως καταρτισμένο και διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει σε όποια απορία μου. Με αυτόν τον τρόπο μου δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιήσω άμεσα στην εργασία μου την γνώση και την λογική που έλαβα από το ΠΜΣ.
  Θεωρώ την συμμετοχή μου σε αυτό το πρόγραμμα, σταθμό στην επαγγελματική μου πορεία.

 

Καραγκούνης Παναγιώτης

  Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. είναι το πιο ανταγωνιστικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτή την στιγμή στο είδος του καθώς συνδυάζει τις θεωρητικές γνώσεις με άμεση εφαρμογή τους και στην πράξη. Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ να εμβαθύνω τις γνώσεις μου και να μάθω καινούργια πράγματα τα οποία είναι άμεσα εφαρμόσιμα στην καθημερινή μου εργασία.
  Τέλος οι καθηγητές είναι οι πλέον εξειδικευμένοι στην αγορά εργασίας και οι πιο κατάλληλοι ώστε να παρέχουν στους φοιτητές όλες τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις.

 

Σουλιώτη Αθανασία

  Έχοντας αποφοιτήσει από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΠΜΣ και γνωρίζοντας τους καθηγητές του, και την προσπάθεια που κατέβαλλαν τόσο για την λειτουργία του όσο και για την σωστή οργάνωση του, αισθάνομαι πολύ τυχερή που ήμουν στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του. Οι καθηγητές έχοντας συνεχή ενασχόληση με το αντικείμενό διατηρήσαν, μέσα από διάφορα projects, ζωντανό το ενδιαφέρον μας καθ΄ όλη την διάρκεια του μεταπτυχιακού. Μετά από την ολοκλήρωσή του κατάφερα να αποκτήσω γνώσεις με εφαρμογή στην σημερινή αγορά εργασίας και σε πραγματικά νέες τεχνολογίες.  Έχοντας περάσει 2 χρόνια  από την ολοκλήρωσή του, είμαι ευγνώμων  που το παρακολούθησα. Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Κοσμίδης Αλέξης

  Το μεταπτυχιακό «Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα» ήταν ΑΡΙΣΤΟ! Οι καθηγητές συνεπέστατοι, οργανωμένοι και με αγάπη σε αυτό που έκαναν.
Πραγματικά πήρα πάρα πολλά γνωστικά και επαγγελματικά εφόδια. Σήμερα, έχοντας περάσει δύο έτη από την ολοκλήρωση των μαθημάτων βρίσκομαι επαγγελματικά στη θέση του προϊσταμένου του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης ψηφιακών συστημάτων και πιστεύω ακράδαντα πως το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό συνέβαλε καθοριστικά σε αυτή την εξέλιξη. Σας ευχαριστώ για όλα!

 

Δαλακιάρη Βασιλική

  Όντας εργαζόμενη πλήρους απασχόλησης και έχοντας ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, δήλωσα συμμετοχή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα λόγω του ότι το πρόγραμμα ήταν προσαρμοσμένο στις ανάγκες υποψηφίων με περιορισμένο χρόνο.
  Αυτό που με ενθουσίασε από την αρχή ήταν η όρεξη της πλειοψηφίας των διδασκόντων να μας μεταφέρουν όλες τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα τους, γνώσεις τις οποίες προσωπικά εφάρμοσα μετέπειτα στην εργασία μου. Ο συνδυασμός τεχνολογιών του hardware και του software, αλλά και οι αναφορές στην βιομηχανία ήταν λίγα από τα χαρακτηριστικά του που το καθιστούν μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα.
  Επίσης, η ποικιλομορφία των φοιτητών τόσο σε ηλικίες όσο και σε γνωστικό αντικείμενο ήταν αρχικά μεγάλη πρόκληση τόσο για εμάς όσο και για τους καθηγητές μας, αλλά τελικά μας απέδειξε πόσο καλά μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να εξελιχθούμε, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες των υπολοίπων.
  Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι το ενδιαφέρον των συντελεστών του μεταπτυχιακού δεν περιοριζόταν μόνο στην διδασκαλία αλλά και στο να μας βοηθήσουν στην μετέπειτα πορεία μας, φέρνοντάς μας σε επαφή με μεγάλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού στην περίπτωση που ενδιαφερόμασταν να συνεχίσουμε τις σπουδές μας αλλά και με μεγάλες εταιρείες για την εύρεση εργασίας. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

 

Αλατζάς Χαράλαμπος

  Το ΜΠΣ «Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα» είναι ένα σύγχρονο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα που καλύπτει ένα αρκετά μεγάλο πεδίο στο χώρο της πληροφορικής και είναι ιδανικό και για εργαζόμενους.
  Τα μαθήματα που περιέχει είναι σύγχρονα και πολύ ενδιαφέροντα και συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία και το ύφος του εξαιρετικού τμήματος των Ηλ. Υπολογιστικών Συστημάτων.
  Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι άρτια καταρτισμένο και ταυτόχρονα πολύ φιλικό και δίπλα στον φοιτητή σε ότι και αν αυτός χρειαστεί.
  Πέρα από τις νέες γνώσεις που αποκόμισα, η συνολική εμπειρία ήταν μοναδική και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Σας ευχαριστώ.